Digasgroup

Go to LinkedIn

PROJEKTS «MAŠĪNBŪVES KOMPETENCES CENTRS» (ID.NR. 5.1.1.2.I.0/1/22/A/CFLA/006)

1/1/2024

Projektu līdzfinansē Atveseļošanas fonds Darbības programmas “Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 5.1.r. reformu un investīciju virziena “Produktivitātes paaugstināšana caur investīciju apjoma palielināšanu P&A” 5.1.1.r. reformas “Inovāciju pārvaldība un privāto P&A investīciju motivācija” 5.1.1.2.i. investīcijas “Atbalsta instruments inovāciju klasteru attīstībai” īstenošanas noteikumi kompetences centru ietvaros” ietvaros.

Pētniecības projekts Nr.4.9. “Viedā sensoru diagnosticējošā sistēma ūdeņraža lokomotīvju izmešu samazināšanai, izturības un drošības palielināšanai”

Galvenās aktivitātes:

  1. Ar ūdeņradi darbināmu lokomotīvju ekspluatācijas, tehnisko un tehniskās apkopes parametru rūpnieciskā izpēte un analīze, lai iegūtu jaunas, specifiskas zināšanas viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas ar digitālās dzelzceļa ritošā sastāva pārvaldības un prognozējošās tehniskās apkopes tehnoloģijas jomā.
  2. Ūdeņraža lokomotīves viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas arhitektūras un tehniskās konstrukcijas rūpnieciskais pētījums, analīze un secinājumu apkopošana.
  3. Ūdeņraža lokomotīvju viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas eksperimentālā izstrāde ar detalizētā industriālā dizaina metodēm izmantojot sistēmas un tās funkcionālo komponentu mehānisko un elektronisko inženierijas paņēmienus.
  4. Ūdeņraža lokomotīvju viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas eksperimentālā izstrāde.
  5. Prototipa uzstādīšana un pilna mēroga testēšana un demonstrēšana uz lokomotīves reālā dzelzceļa vidē.

Plānotais rezultāts:

  1. Tehniskā atskaite, kas sevī ietver  ūdeņraža lokomotīvju sistēmu un apakšsistēmu tehnisko parametru izpētes rezultātus un to vērtības, no lokomotīves izmērīto datu apraksts un parametri, kas jāģenerē viedo sensoru diagnosticējošajai sistēmai, lai izpildītu savu projektā definēto funkcionalitāti.
  2. Tehniskā atskaite, kas sevī ietver  aprakstu par viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas kopuma arhitektūru un pamatkonstrukciju, ieskaitot sistēmas funkcionālos komponentus, datu saskarnes, aparatūru un apstrādes prasības, pamatojoties uz rūpnieciskā pētījuma rezultātiem.
  3. Tehniskās dokumentācija “Tehniskais fails”, kas sevī ietver sistēmas komponentu un detaļu rasējumus, izkārtojumus, elektriskās shēmas, BOM – Bill of Materials, kas nepieciešami prototipa ražošanai.
  4. Ūdeņraža lokomotīvju viedo sensoru diagnosticējošās sistēmas pilna mēroga sistēmas prototips, kas ir notestēts un demonstrēts reālā dzīvē, darbojoties dzelzceļa vidē. Klāt pievienota tehniskā dokumentācija ar pilnu tehnisko dokumentu komplektu, ieskaitot tehnisko projektu, rasējumus, izkārtojumus, elektriskās shēmas, BOM, matemātiskās modelēšanas rezultātus, atbilstības testēšanas rezultātus, uzstādīšanas ziņojumus, aktus par nodošanu ekspluatācijā un pilna mēroga sistēmas testēšanas veiktspējas pārskatu.

Pētniecības projektu īsteno SIA “DIGAS”, SIA “ELBORS”